14.11.2019

Η τέλεια αναδιάρθρωση της ντουλάπας βήμα-βήμα!

Η εναλλαγή των εποχών επιβάλει την αλλαγή των ρούχων που φοράμε για να αντιμετωπίσουμε τις ανάλογες καιρικές συνθήκες. Όμως κάθε φορά που τοποθετούμε τα ανάλογα χειμερινά ή καλοκαιρινά ρούχα στις ντουλάπες και στους αποθηκευτικούς χώρους δεν προβαίνουμε και στην αναδιάρθρωσή τους, που μπορεί να μας βοηθήσει χρηστικά αλλά και ψυχολογικά βελτιώνοντας την ποιότητας της ζωής μας κατά την καθημερινότητα. Ιδού ένας μίνι οδηγός σωστής οργάνωσης της ντουλάπας....παντός καιρού!

 

1.Εκκαθάριση λόγω παλαιότητας  

Υπάρχουν κάποια κομμάτια στη ντουλάπα που έχουν φθαρεί, παλιώσει ή πλέον δεν μας αναλογούν σαν μέγεθος. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να "ξεφορτωθούμε" τα κομμάτια που δεν θα ξαναφορεθούν. Αδειάζουμε όλη τη ντουλάπα και κρατάμε τα ρούχα που χρειαζόμαστε θέτοντας κριτήρια επιλογής όπως:

-το χρονικό διάστημα που κρατάμε το συγκεκριμένο ρούχο 

-πότε ήταν η τελευταία φορά που φορέθηκε

-αν είναι εκτός μόδας και αν ναι, αν θα μπορούσαμε να το φορέσουμε με άλλους τρόπους

-αν χανόταν αύριο ό,τι έχουμε αποθηκεύσει στη ντουλάπα τι θα μας έλειπε από όλα αυτά

-αν φορώντας το κάθε κομμάτι μας χαρίζει την εικόνα που θέλουμε να προβάλλουμε, μας κολακεύει και αν μας κάνει να εκπέμπουμε χαρά, άνεση, αυθεντικότητα και ομορφιά 

Πετώντας λοιπόν τα περιττά-παλιακά ρούχα, εκτός του ότι εξοικονομούμε πολυπόθητο χώρο, τα κομμάτια τα οποία έχουν συγκεντρωθεί και είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε να τα χαρίσουμε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε αστέγους, σε συγγενείς και φίλους!

 

2.Ανακατασκευή του εσωτερικού χώρου 

Μπορούμε  να φτιάξουμε μέσα στην ντουλάπα ράφια, ή να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα ή μεταλλικά διαχωριστικά που θα δημιουργήσουν τμήματα επάνω ή μέσα στο κάθε ράφι ώστε να μένουν τα ρούχα στις θέσεις τους.

 

3.Δημιουργία εξτρά χώρου τακτοποιώντας απλά διαφορετικά

Ρούχα όπως τα τζιν, μπλουζάκια και πουλόβερ, αντί να τα κρεμάμε στις κρεμάστρες, μπορούμε να τα διπλώσουμε και να τα τοποθετήσουμε στα εσωτερικά ράφια ή ακόμη και να τα μετακινήσουμε σε άλλα, που υπάρχουν στα διπλανά φύλλα από εκείνα της κεντρικής ντουλάπας.

 

4.Ταξινόμηση ντουλάπας ανά κατηγορία

Μπορούμε να οργανώσουμε τα ρούχα κατά χρώματα (πχ ανοιχτόχρωμα, σκουρόχρωμα), κατά είδος (πχ πουκάμισα, παντελόνια κλπ) ή κατά στυλ (πχ σπορ, καθημερινά, ή αμπιγιέ) κάνοντας την καθημερινή επιλογή του ρουχισμού πιο εύκολη, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

 

5.Οργάνωση παπουτσιών 

Για να αποφύγουμε τον πανικό με τα τόσα ζευγάρια, όταν είναι τοποθετημένα στο πάτωμα ή σε μία βάση, μπορούμε να τα οργανώσουμε ανά χρώμα και αν δεν χωράνε δίπλα δίπλα, τότε τα βάζουμε το ένα παπούτσι μπροστά και το άλλο πίσω. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε μεταλλικές ράβδους που μπαίνουν μέσα στα παπούτσια, με αποτέλεσμα να στέκεται το ένα επάνω από το άλλο και να μην πέφτουν. Υπάρχει και η προοπτική της τοποθέτησης των παπουτσιών σε κουτιά ή σε θήκες εκτός ντουλαπών που μπαίνουν η μία επάνω στην άλλη ή ακόμη και σε παπουτσοθήκες.

 

6.Χρησιμοποιούμε σωστές κρεμάστρες

Οι ομοιόμορφες κρεμάστρες--κατά προτίμηση οι απλές και επίπεδες-- μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταμορφώνοντας το εσωτερικό μιας ντουλάπας, εξοικονομώντας παράλληλα επιπλέον χώρο.

 

7.Τακτοποίηση τσαντών

Τοποθετούμε τις τσάντες σε ράφια, πάντα ανά μέγεθος, ανά χρώμα και ανά εποχή. Μπορούμε να γεμίσουμε τις πιο ογκώδεις και φαρδιές κρεμαστές τσάντες, με φύλλα πλαστικού περιτυλίγματος ή εφημερίδες, ούτως ώστε να μη χάσουν το σχήμα τους.

 

8.Αποχωριζόμαστε μικροαντικείμενα στα συρτάρια 

Όλα τα συρτάρια είναι γεμάτα με πράγματα που δεν επιθυμούμε να αποχωριστούμε διότι μας συνδέουν με το παρελθόν. Μπορούμε να επανατοποθετήσουμε τα μικροαντικείμενα χωρίς να τα πετάξουμε. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις καλό θα ήταν να "κλείσουμε τους λογαριασμούς" με τα ενθύμια χαράσσοντας μια νέα πορεία, αποφεύγοντας εμμονές του παρελθόντος, ξεχωρίζοντας τι πραγματικά είναι σημαντικό να παραμείνει στα συρτάρια και στη ζωή μας.

 

9.Εξτρά χώρος σε κούτες 

Αν μετά από τα παραπάνω βήματα ακόμα υπάρχει έλλειψη χώρου μπορούμε να αγοράζουμε όμορφα κουτιά, που να ταιριάζουν με το δωμάτιό μας ή και απλές κούτες που μπαίνουν κάτω από το κρεβάτι βάζοντας μέσα εσώρουχα, κάλτσες, καλσόν, ακόμη και γυαλιά.

 

Πολλές φορές, ανοίγοντας την ντουλάπα, μπορεί να νιώθουμε ενοχές, αμηχανία και απογοήτευση, διότι δεν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τι θα φορέσουμε ανάμεσα στα εκατοντάδες πράγματα που διαθέτουμε, καταναλώνοντας πολύτιμη ενέργεια και χρόνο. Η αλλαγή στη ζωή μας μπορεί να ξεκινήσει από την αναδιάρθρωση της ντουλάπας και των αποθηκευτικών χώρων διότι κρατάνε στο εσωτερικό τους δύναμη και μέρος του χαρακτήρα μας οπότε αν κατορθώσουμε και επιβάλουμε την τάξη εκεί, θα επέλθει ισορροπία, κάνοντας την ζωή μας πιο πρακτική και εύκολη, αδειάζοντας το τέλμα που εκεί λιμνάζει! Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κατά την τακτοποίηση και την ανανέωση βήμα-βήμα, η αισθητική είναι το παν. 

 

Μια από τις πιο πρακτικές και καλαίσθητες ντουλάπες της αγοράς, είναι το μοντέλο Layer της εταιρίας NOVAMOBILI.

Η ντουλάπα Layer, αποτελεί συνδυασμό γυαλιού με μη διαφανή υλικά όπως το ματ λακαρισμένο πάνελ, το οικολογικό ξύλο, τη σούπερ ματ μελαμίνη και τα διακοσμητικά τελειώματα. Είναι μια εξαιρετικά λειτουργική ντουλάπα με συρόμενη γυάλινη πόρτα που επιτρέπει να διακρίνετε το περιεχόμενό της, με μοντέρνα εμφάνιση!

© 2019 Copyright - Home Creations
Designed by imode